Zimné líčenie

05.01.2010 19:57
Image

In v každom ročnom období!

Zima je tu. Nie každý má rád toto ročné obdobie, ale prečo si ho nespríjemniť tým, že budete vyzerať šik?

 

Základom pre štýlové nalíčenie je dokonalý podklad. Make-up teda nanášajte s veľkou starostlivosťou a pamätajte na to, že je nevyhnutné použiť taký, ktorý je vhodný do mrazivého počasia. Ochráni totiž pokožku pred mrazom a pred UV žiarením, ktorému sa pri pobyte na slnku vystavujete.

Ďalšie kroky pri líčení záležia na štýle aký si vyberiete. Horúcim favoritom sú dymové oči, ktoré vám dodajú tajuplný vzhľad a zároveň vašim očiam pristanú.

A ako namaľovať dymové oči? Zo začiatku to bude chcieť aspoň trochu praxe, ktorá zaručí istotu veľmi dobrého výsledku. Preto neskúšajte toto líčenie po prvýkrát v zhone, keď sa niekam chystáte, ale napríklad vo voľnej chvíli kedykoľvek doma.

 Ide o pomerne výrazné nalíčenie, preto musí byť vykonané precízne. Začnite tmavou očnou linkou, ktorú potom jemne rozmažte pomocou vatovej tyčinky. Ďalej už aplikujte tiene. Vyberajte v palete šedo-čiernych tieňov a pre dokonalý dymový vzhľad použite aj grafitovú ceruzu.

Platí pravidlo, že k vnútorným kútikom nanášajte skôr svetlejšie tiene, tie tmavšie si môžete dovoliť aplikovať k vonkajším kútikom. Na pery potom naneste marhuľovú či svetlo ružovú farbu lesku na pery alebo dokonca lesk bezfarebný. Výsledný efekt potom bude dokonale zladený.