Zdravie zakliate do zverokruhu 3

11.05.2011 18:02

 rak

Rak (22. 6. - 22. 7.)

Cit je potravou pre dušu a jemné Račice sú doslova „hladné“, ak sa im citového pohladenia nedostáva.

Zrejme aj preto je s týmto znamením spájaný žalúdok, dvanástnik a taktiež hruď. Rozhnevať vás môže aj žlčník. Vyhýbajte sa tukom, alkoholu a chemickým konzervačným látkam, ktoré vytvárajú kyslé prostredie. Jedzte pravidelne, málo a častejšie. Na žlčník je dobré piť rebríček, na žalúdok pomáha zemežlč a fenikel. Od znamenia Váh sa nachádzate v uhle 90 ° - to znamená, že sa vám nevyhýbajú ani choroby obličiek a menštruačné problémy. Objaviť sa môžu aj problémy s kolenami. Športujte, pristane vám to buď pri tenise, jazde na bicykli alebo pešej turistike. Vhodná je aj joga.

 

lev

 

Lev (23. 7. - 23. 8.)

Ženy Levice obdarila príroda kráľovským vystupovaním a neskrývaným záujmom o druhých.

Ste veľkorysá, žijete srdcom, a práve preto by ste naň mala byť trochu opatrnejšia. Dajte si pozor na angínu pectoris a kolísanie krvného tlaku. Pre istotu zájdite k lekárovi na skúšobné premeranie tlaku. Na poruchy srdcového rytmu poukazuje aj znamenie Vodnára, ktoré sa voči vám nachádza v opozícii. Sama viete, ako dobre sa cítite medzi dobrými priateľmi. Čas trávený s nimi je pre Levicu priam nevyhnutný. Nepríjemnou kvadratúrou na vás útočí Býk. To môže znamenať nadváhu alebo, naopak, trýznivé hladovanie v podobe anorexie. Hloh pomôže pri srdcovej slabosti, búšení srdca i angíne pectoris.

 

panna1

 

Panna (24. 8. - 23. 9.)

Znamenie Panny je v úzkom spojení s pankreasom, tenkým a hrubým črevom.

Ste precízna a pracovitá. Navyše máte nadpriemerné organizačné schopnosti. Stres z práce vám ale môže privodiť črevné poruchy a nadúvanie. Pozor na sladké - Strelec vás varuje pred cukrovkou! Dbajte na svoje stravovanie. Vaše telo má totiž o niečo menšiu schopnosť odbúravať škodlivé látky. Tie sa môžu ukladať na črevnej stene. Odtiaľ toxíny putujú do kĺbov, rúk a do pokožky, ktorá v dôsledku toho býva nečistá a matná. Stavte na pohyb na čerstvom vzduchu. Kontakt s prírodou je pre Pannu najdôležitejší. Proti nadúvaniu, kŕčom v podbrušku a zahlieneniu čriev najlepšie pomáha čaj z feniklu.