Zdravie zakliate do zverokruhu 2

11.05.2011 18:00

 kozorozec

Baran (21. 3. - 20. 4.)

Ženy v ohnivom znamení Barana majú sklon k migrénam.

Ste veľmi schopná a ambiciózna, ale rýchlosť, s akou sa do všetkého púšťate, vám môže privodiť nejednu nepríjemnosť. Okrem problémov s hlavou, ktorú znamenie Barana ovláda, dajte pozor na problémy s obličkami. Váhy vám pripomenú, že by ste nikdy nemali zabúdať na svojho partnera. Láska s nimi vám ponúkne pre vás toľko potrebnú dynamiku a napätie. Počúvajte svoj vnútorný hlas. Nikdy nezabúdajte oddychovať, pričom najprospešnejšie pre vás bude odpočívať vo vode! Plávanie vás zbaví stresu a sauna s kúpeľom nôh v teplej vode vás príjemne uvoľní. Prvosienka a Lyžičník lekársky by vás mali zbaviť bolestí hlavy.

 

byk

 

Býk (21. 4. - 20. 5.)

Znamenie Býka ovláda najmä váš krk, hrdlo a ramená.

Ženy narodené v znamení Býka väčšinou s absolútnou istotou spoznajú parfum svojich priateliek a patria aj k najlepším gurmánkam. Lenže niekedy, bohužiaľ, bývajú náchylné k zápalu mandlí, nepríjemnému rannému zachrípnutiu a chrípke. Na stuhnutú krčnú chrbticu platia masáže, ktoré sú pre vás takmer povinné. Tiež nezabudnite na väčšiu pružnosť svojich názorov - veď akýže by to bol za svet bezo zmien? Vaše znamenie smeruje opozíciou k protiľahlému znameniu Škorpióna. Odtiaľ môžu prameniť problémy s váhou, zápcha a hnačka. Obmedzte tuky, jedzte viac zeleniny, čaj z horca alebo paliny pravej zlepšuje trávenie. A nezabudnite na šport. Prechladnutie by ste nemali potláčať silnými liekmi, ale pitím, napríklad, lipového čaju. Proti nepríjemným, silným a dlhotrvajúcim bolestiam hrdla skúste liečivý šalviový čaj.

 

blizenci

 

Blíženci (21. 5. - 21. 6.)

Ste narodené vo vzdušnom znamení Blížencov - váš život je teda dynamický a pestrý.

Vašimi najdôležitejšími orgánmi sú pľúca a priedušky. Nebezpečenstvo pre vás predstavujú zápaly priedušiek a astma. Vaše znamenie je tvrdo konfrontované kvadratúrou do Panny, preto dávajte pozor na tráviace problémy. Starostlivo vyberajte, čo budete jesť, pri jedle nesledujte televíziu a ani nečítajte noviny. Vyhnete sa tak pocitu plnosti a poruchám spánku. Máte originálne myšlienky a často ste inšpiráciou pre druhých. Ďalej vyhľadávajte kontakty – jednoducho okolo seba potrebujete väčší okruh ľudí. Veľmi prospešné sú pre vás dychové cvičenia. Dodávajú ľahkosť a oživujú myslenie. Z byliniek stavte na pľúcnik lekársky a šípky.