Účesy podľa typu tváre

09.12.2009 19:56

 

Plánujete zmenu svojho vzhľadu? Nudí vás účes, ktorý máte? Nastal ten pravý čas poobzerať sa po novom, inom a lepšom účese. Aby vám zostrih čo najlepšie sedel, mali by ste si ho vyberať podľa tvaru vašej tváre. Poradíme vám ako na to!

Niektorá má tvár guľatú s bacuľatými líčkami, iná oválnu s vysokým čelom a niektoré z nás majú tvár hranatú. A to je ten dôvod prečo vám nie každý účes sadne.

 

Guľatá tvár

Ak máte tvár guľatú s bacuľatými líčkami, tak z vás určite nebude hviezda s nadýchaným účesom. Môžete zabudnúť aj na vlasy zvlnené či kučeravé. Takéto účesy by totiž podtrhli guľatosť vašej tváre a vy by ste pôsobili silnejším dojmom. A to predsa nechcete. Takémuto typu tváre pristane krátky zostrih s ofinou a holým krkom, ktorý tvár opticky pretiahne. Aj klasické mikádo či vlasy vo chvoste je to pravé pre vás.

 

 

Hranatá tvár – do štvorca

Pre ženy s hranatou tvárou sú ideálne všetky nesúmerné účesy. Je treba sa vyhnúť akejkoľvek symetrii. Vhodné je si cestičku česať na stranu. Ak sa rozhodnete pre kratší či polodlhý zostrih, nechajte si vlasy na jednej strane dlhšie ako na druhej. Pôsobí to športovým a mladistvým dojmom a zároveň zamaskujete hranatosť vašej tváre. Môžete mať aj kučery, ale nikdy nezabudnite, že nemôžete mať vlasy rozdelené na dve rovnaké polovice. Pre tento typ tváre nie sú vhodné vlasy v chvoste či v drdole a vyvarujte sa i hustej a rovnej ofine.

Oválna, štíhla tvár

Ak sa pýšite oválnou a štíhlou tvárou s výraznými lícnymi kosťami, tak ste šťastná žena a môžete si gratulovať. Pristane vám totiž akýkoľvek účes! Nie nadarmo modelingové agentúry dávajú stále častejšie prednosť dievčatám s plochou tvárou. Vizážisti a kaderníci si s nimi môžu robiť doslova čo chcú. Tieto ženy môžu nosiť bez obáv hlavne chvosty, ofiny, dlhé vlasy a to rovné i vlnité. A keď sa rozhodnú pre športový strih, ničomu tak neublížia.

 

Trojuholníková tvár

Posledným typom tváre sú tzv. srdiečka, alebo trojuholníkové typy tváre. Ak máte vetšie, ale symetrické čelo a smerom k brade sa vaša tvár zužuje, tak patríte práve do tejto skupiny. Pre ženy s touto tvárou sú ideálne vrstvené účesy, prípadne ofina. Pristane vám dlhší ako i kratší účes.