Tajné triky modeliek

05.01.2010 19:13
Image  

Ako to, že sú topmodelky stále také krásne? Učia sa predsa od tých najpovolanejších – od slávnych vizážistov, dermatológov a kaderníkov. Prinášame vám ich kozmetické triky.

I keď majú dostatok financií na nákup luxusnej kozmetiky, často siahajú aj po lacnom riešení. Pozrime sa teda čo stojí za ich krásou.

Karolina Kurková a prírodný peeling

Aby si udržala pleť bezchybnú, používa prírodný čistiaci prostriedok – citrón. Šťavu z tohto plodu nanesie na tampónik a prikladá ho na pleť. Po desiatich minútach pleť opláchne. Kyselina citrónová jej pomáha sa zbaviť odumretých buniek bez poškodenia pleti.

Adriana Lima a tipy na zneškodnenie vyrážok

Aj takúto krásku trápia vyrážky. Tie zaháňa 100% Tea tree olejom, ktorý pôsobí protizápalovo. Ak ho nemá po ruke, siahne aj po zubnej paste, ktorá vyrážky vysuší. Používa i očné kvapky Visine, ktoré nakvapká na vatovú tyčinku a na minútu priloží na postihnuté miesto.

 Image  

Tyra Banks a žiarivé oči

Známa topmodelka je často unavená a aby zmiernila prejavy únavy na očiach, používa bielu ceruzku, ktorú si nanesie na spodnú vnútornú líniu oka.

Daira Werbowy a akné

Jej tajomstvom je obyčajný aspirín. Stačí ho rozdrviť, zmiešať s kvapkou vody a naniesť. Jedenkrát týždenne si z neho robí masku – v tomto prípade pridá aj trochu medu.

Liya Kebede a lesklé vlasy

Na dovolenke v Thajsku objavila tip na krásne vlasy – kokosový olej. Jednoducho ho nanesie, jemne vmasíruje do vlasov a nechá hodinu pôsobiť. Potom olej vymyje šampónom. Výsledkom sú lesklejšie a silnejšie vlasy. Ak chce olej použiť ako peeling, zmieša ho s cukrom.

Cindy Crawford a osvieženie pleti

Ikona medzi modelkami vie, že pre pokožku je najdôležitejšia hydratácia. Svoju tvár pravidelne zavlažuje zmesou plnotučného mlieka a vody. Túto zmes dá do rozprašovača a používajú vždy keď má pocit suchej pleti.

Carolyn Murphy a starostlivosť o jemnú pokožku a vlasy

Modelka verí obyčajnej vazelíne. Používa ju na pery a na jemnú pokožku pod očami. Vlasy si uhladzuje netradične – na končeky používa krém na ruky Neutrogena, ale len vo veľkosti hrášku.

 Image  

Gisele Bündchen a jej ležérne vlny

Práve vlny sú jej poznávacím znamením. Vlasy nevysúša úplne do sucha a pred tým ako ide spať ich zamoce do drdola. Ráno ich už nečeše, použije vlasovú olej, alebo sérum pre lesk vlasov a prehrabe ich rukou.

Angela Lindvall a svieže vlasy

Trik pre ultra čisté vlasy sa naučila od svojho kaderníka. Aby sa zbavila nánosu tužidiel, lakov a voskov, prilieva do šampónu vínny ocot. Stačí jedna čajová lyžička a poriadne pretrepanie.