Starostlivosť o mužskú pleť

30.08.2010 20:00

Starostlivosť o pleť, je najdôležitejšia vec, ktorú môžete urobiť pre svoj zovňajšok. Iste, zmysel pre štýl pomáha, ale ani najlepšie oblečenie na svete nemôže zakryť nepeknú a škvrnitú pokožku. Dokonca aj keď si myslíte, že ste expert v starostlivosti o pleť, je šanca, že sa mýlite. Tento kurz od začiatočníkov až po pokročilých, vám pripomenie, čo by malo byť vo vašom arzenáli pre starostlivosť o pleť.

muz1
UMÝVANIE TVÁRE 

Pred dvadsiatimi rokmi by bol zázrak, keby sa muž umyl viac, než mydlom. Bohužiaľ, použiť obyčajné mydlo je asi tak zlé, ako nerobiť nič. Necháva pleť napätú a vysušenú. Na miesto toho použite čistič, ktorý udrží krehkú rovnováhu. Umývací gél bez vône je vhodný pre všetky typy pleti a môže byť používaní každý deň. 

PEELING

Umyť tvár je len akt pre očistu tváre. Pánska pokožka je prirodzene silnejšia než dámska, s väčšími pórmi, ktoré tvoria drsný "koberec". Použitie peelingu by malo byť dva, tri krát týždenne, pre hĺbkové očistenie pleti. Vaša tvár bude jasnejšia a čistejšia, nikto sa nechce pozerať na čierne bodky. Tiež zjemňuje pokožku, je teda zároveň prvým krokom pre lepšie oholenie. 

HYDRATAČNÝ KRÉM

Dokonca aj najjemnejší čistiaci gél, môže zanechať pocit vyprahnutej tváre. Pravdou je, že každému človeku mastnie pleť v inom množstve a je potrebné doplniť vlhkosť pleti. Niečo tak rutinné, ako sprchovanie alebo umývanie tváre teplou vodou, otvára póry a umožňuje tak unikať cennej vode. Základný hydratačný krém doplní vlhkosť, chráni pokožku pred slnkom, zjemňuje holenie a dokonca bráni predčasnému starnutiu. 

OČNÉ KRÉMY

Takmer každý človek zanedbáva ošetrenie pokožky okolo očí, mäkká, tenká vrstva kože, je náchylná k rozvoju jemných liniek a to je miesto, kde sa u mužov začína viditeľná známka starnutia. To je dôvod, prečo všetci, dokonca aj dvadsaťročný majú okolo očí vrásky. Preto je potrebné používať niečo, so špeciálnym zložením pre tento nestáli región tváre. Skúste očný krém s Q10, alebo obyčajnú uhorku pre zjemnenie opuchov. 

HLINENÁ MASKA


Dôležité najmä pre ženy, masky z hliny, dôležitá súčasť pre starostlivosť o pleť. Stačí raz za týždeň 10 minút pre hĺbkové čistenie tváre. Hlina odstraňuje odumretú kožu a napomáha bunkovej regenerácií. Rovnako prečisťuje póry a znižuje prebytočnú mastnotu a lesk. 

BALZÁM NA PERY


Podobne ako koža okolo očí, máme tendenciu zabúdať aj na pery. Koža na perách je tenká a chýbajú jej žľazy na regulovanie vlhkosti, sú potom suché a náchylné na praskanie. Všetky tieto problémy môžu viesť k oparom. Stačí tomu zabrániť pravidelným použitím balzámu na pery.

muz
GÉL NA HOLENIE


Gél na holenie, je jediný spôsob, ako sa dobre oholiť. Ale nie všetky peny a gély sú vhodné pre každého. Chladiaci gél, ktorý vytvorí hustú penu, je najlepší pre takmer všetky typy pleti. Pleť sa holením ľahko podráždi, pretože sú otvorené póry. Dajte pokožke medzi holením niekoľko dní odpočinku.

VODA PO HOLENÍ

Vody po holení majú za sebou dlhú cestu, pálenie od vody plnej alkoholom si len málokto pamätá. Teraz je väčšina založená na princípe chladenia, dosť sa využíva mentol. Nie je však vhodný pre super citlivú pokožku. Voda po holení by mala mať ľahkú konzistenciu pre účinejšie vstrebávanie. Doplnky ako vitamín E alebo Aloe sú užitočné pre podporu hojenia. 

UMÝVANIE TELA

Pri venovaní toľkej pozornosti tvári, ľahko zabudneme na zvyšok svojho tela. Odporúčame používať sprchový gél, nie mydlo, z rovnakého dôvodu ako pri na tvári. Tiež je dôležité, jeden, dva krát do týždňa použiť peelingový sprchový gél, pre odstránenie odumretých častí kože a dôkladné umytie. Gély obohatené mentolom a kofeínom zanechávajú svieži pociť a pokožka po nich nesvrbí. 


Starostlivosť o pleť je neustály boj. Vyzbrojení zásobami niektorých kľúčových produktov a vedomostí o tom, ako ich používať, budete na najlepšej ceste k jasnému víťazstvu.