Omyly o pokožke

05.01.2010 19:07
Image  

Iba 65 % žien sa o svoje telo stará pravidelne každý deň. Mnohé z nich sa zameriavajú hlavne na časti, ktoré sú viditeľné – teda tvár, ruky a vlasy.

V zime musíte svoju pokožku rozmaznávať.

To však nestačí. Starostlivosť potrebuje pokožka celého tela. Každá pokožka potrebuje hydratáciu. Bez nej stráca odolnosť proti patogénom, čo v konečnom dôsledku môže viesť k rôznym chorobám kože a predčasnému starnutiu. Existuje celý rad faktorov, ktoré oslabujú hornú vrstvu pokožky – ide predovšetkým o prudké zmeny teplôt, príliš časté a dlhé sprchy a používanie saponátov. Ďalšími vplyvmi sú stres, nesprávna životospráva a nedostatok pohybu. Práve preto je dôležité, aby sme pokožku pravidelne hydratovali.

 Image  

Mýtus 1

Po hydratácii je moja pokožka mastná

Každodenná hydratácia vyživuje pokožku a dodáva jej vlhkosť, čím vyrovnáva stratu vlhkosti spôsobenú každodennými faktormi ako čistenie, nízka vlhkosť vzduchu, vietor, nízke teploty, stres, slnečné lúče a nečistoty. Ak prípravky, ktoré používate, zanechávajú vašu pokožku mastnou, uistite sa, či používate výrobok určený pre váš typ pokožky.

Mýtus 2

Pokožku musím hydratovať len vtedy, keď je suchá a popraskaná

Pokožka pracuje neustále, a preto aj vlhkosť potrebuje za každých okolností. Nečakajte, kým bude popraskaná, potom je potrebná zvýšená starostlivosť.

Mýtus 3

Stačí, ak sa budem starať len o pleť na tvári

Vašu tvár a ruky síce viac vidieť, ale rovnakým vonkajším a vnútorným škodlivým faktorom je vystavená pokožka celého tela.

Mýtus 4

Používanie hydratačného telového mlieka mi zanechá pocit lepkavej pokožky

Kvalitný výrobok sa rýchlo vstrebe bez nepríjemného pocitu na pokožke. Základom je, aby ste používali prípravky určené pre váš typ pleti, pretože jednotlivé druhy pokožky potrebujú odlišné účinné zložky.

Mýtus 5

Čím je hydratačný krém hustejší, tým je lepšie

To, že sa nejaký výrobok zdá byť hustejší, ešte neznamená, že obsahuje zložky, ktoré sú dostatočne výživné, aby pokožke umožnili udržať vlhkosť po celý deň. Vyberajte si telové výrobky, ktoré nemajú olejový základ a rýchlo sa vstrebávajú.