Nové trendy jeseň/zima 2010

01.09.2010 13:08

1.      V KOŽI

koza.jpg

Nohavice, sukne, “kraťasy”, kozačky, vesty... Koža bude všade. A najmä v kombinácii s trendom tzv. “Aviator” (pilot). Leto 2010 pritiahlo tento trend so známymi slnečnými okuliarmi pilotského vzhľadu. U nás sa stali takmer bestsellerom.  Odporúčame si pozrieť foto z módnej kolekcie od Hermes, kde si môžete všimnúť vplyv pilotského štýlu v kombinácii s kožou.

15.JPG14.JPG13_1.JPG

 

12_2.JPG 11_3.JPG10_3.JPG

6_3.JPG 4_1.JPG1_6.JPG

2.      BOLERO/ PLÁŠŤ/ PONČO

HALENKA.jpg

Bolero alebo plášť sa nosia od stredoveku v rôznych štýloch, dĺžkach a farbách.  Spočiatku poslúžili ako dekoratívna súčasť odevu kráľov a pánov, neskôr to boli vojenské plášte a pončá. Kto by veril, že v roku 2010 sa stanú módnym hitom a zaznamenajú veľký “comeback”?

K šatám sa budú nosiť aj šále, štóly a kožušinové goliere. Predstavili sa na prehliadke Kenzo, Jaeger a Lauella. Sú vyrobené z jemného hodvábu, brokátu alebo kožušiny.

sale, stole.jpg

 

PONČO

Pončo je známe ako kruh latky s otvorom v strede pre hlavu. Marc Jacobs bol jedným z dizajnérov, ktorí predstavili pončo ako módny doplnok na obdobie JESEŇ/ZIMA 2010.

ponco 1.jpgponco2.jpg

Je na Vás, pre ktorý plášť sa rozhodnete. Vráťte sa do štýlu 20-tych či 40-tych rokov minulého storočia, pritom skombinovať ich môžete s elegantným, rockovým či funky – štýlom, s nádychom gotiky.

halenky.jpg

 

3.      ŠTÝL SEDEMDESIATYCH ROKOV…

... je stále tu a bude pokračovať aj v roku 2011. Nezabudnite, že má niekoľko variant. Ako zladiť tento štýl? Dáma 70-tych rokov má na sebe oblečenie zvýrazňujúce jej siluetu a zvyčajne nohavice či sukňu s vysokým sedom v palete jemnej zemitej farby. Dominantná je saténová či hodvábna blúzka, elegantne doplnená mašľou či inou „viazačkou“ s rozšírenými rukávmi. Rada nosí roláky vkasané do nohavíc, ďalej sukne doplnené vestou alebo nadrozmernymi gorálmi. Pre odvážne dámy sú tu tzv. “Hot Pants” – kraťasy, alebo vynikajucou alternatívou je populárny overal.

hot-pants.jpg 

 

 

 

jumpsuitmain.jpg

Večer sa dáma premení na disco-kráľovnú v hodvábnych metalických farbách, s rozstrihom až vysoko nad kolená. Nesmú chýbať vysoké platformové topánky. Dôraz sa kladie na kabelky. Cez deň je to elegantná kožená kabelka, na večer malá kabelka s dlhým ramienkom. Sedemdesiate roky minulého storočia dopĺňa opasok, ktorý sa nosi “cez” minisukňu či maxi saty. Ak ešte vo svojom šatníku nemáte “over knee” čizmy – čizmy nad kolená, tak je na čase si jendy zaobstarať.

over-the-knee-boots-2010.jpg

So sukňou a “Hot Pants” vyzerajú veľmi sexi. Pozor! V móde je veľa doplnkov. Veľké prstene s kameňmi, dlhé viacvrstvové náhrdelniky, či perlové gorálky. Vlasy môžete doplniť jemnou čelenkou. A, samozrejme, okuliare 70-tych rokov  nesmú chýbať!

70te roky.jpg

70sdaytime.jpg70snightglamour.jpg