Nestarnúca klasika dymového líčenia očí prichádza tentokrát v zlatom

01.09.2010 13:37

Ktorá z nás by nepoznala nesmrteľný trend líčenia – dymové oči? Napriek tomu, že sa aj toto leto udržalo dymové líčenie na vrchole módnych hitov, maličká zmena sa predsa len odohrala. Prím už totiž na viečkach nehrá čierna, ale všetky odtiene zlatej.

 
 
   

Čierne dymové líčenie sa stalo neodmysliteľnou klasikou na poli módy od šesťdesiatych rokov. A odvtedy nenastala sezóna, keď by niekto z návrhárov na tento stály trend ženského líčenia zabudol. Líčenie dymových očí totiž dokáže vytvoriť z každej ženy aspoň na jeden večer dokonalú a odzbrojujúcu femme fatale. Hit dymových očí sa tak rýchlo presunul z prehliadkových mól aj do domácich tovární krásy každej z nás. Ak sa aj tento rok chystáte očariť hlbokým pohľadom, zabudnite však na čieru a siahnite po zlatej farbe.

 

Zlatá je novou čiernou!

Napriek tomu, že si výsledok dymových očí vyžaduje viac času než bežné každodenné prirodzené líčenie, konečný efekt, ako je dobre známe, za to však stojí. Správne dymové líčenie totiž dokáže zdôrazniť jedinečný tvar vašich očí a dodáva pohľadu hĺbku. Základom dymového líčenia bola vždy čierna farba, čo sa však toto leto mení a pomyselnú štafetu preberajú odtiene zlatej, najmä jej lesklé a trblietavé tóny. Snahou zlatého dymového líčenia je predviesť o trochu jemnejšiu a sofistikovanejšiu verziu klasických dymových očí, ktorá bude oveľa viac korešpondovať so všeobecným trendom zjemňovania líčenia a s charakterom slnečných letných mesiacov. Nenadarmo sa tak zlaté dymové líčenie začalo v módnom priemysle nazývať líčením gréckych bohýň.

 

Správna voľba vhodného odtieňa je najdôležitejšia

Líčenie zlatých dymových očí by malo dobre korešpondovať s vaším celkovým make-upom. Pleťový podklad  preto zvoľte v ľahkom svetlom a najlepšie slnečnom tóne. Samozrejme by podklad mal zodpovedať prirodzenej farbe vašej pleti. Ak máte pleť snedšiu, je vhodné siahnuť po tmavšom odtieni podkladu, ako keď disponujete pleťou vo farbe porcelánu. Samotný výber toho správneho odtieňa zlatej nenechávajte na náhodu. Platí totiž rovnaké pravidlo voľby ako pri podkladovom tóne. Čím svetlejší typ ste a čím svetlejšie oči máte, tým viac siahajte po svetlejších odtieňoch zlatej. Na skutočne dokonalý efekt zlatého dymového líčenia však budete potrebovať dva zlaté odtiene. Princípom líčenia je totiž postupné stmavovanie odtieňa zlatej smerom od vnútorného kútika k vonkajšiemu kútiku oka. Druhý, tmavší tón teda vyberajte až na základe vhodne zvoleného svetlého základného odtieňa.

 

Ako vytvoriť zlaté dymové líčenie očí

Dymové líčenie by malo zaberať celú plochu viečka, takže sa rozhodne nedržte pri aplikácii oboch odtieňov zlatej pri zemi. Najskôr naneste svetlý a následne vmiešavajte teplejší tmavší odtieň. Na vnútornej strane oka nezabudnite použiť bielu farbu, ktorá váš pohľad okamžite rozžiari. Na zdôraznenie tvaru očí si môžete pomôcť aplikáciou čiernych, najlepšie tekutých liniek. Linku veďte naopak od vonkajšieho do vnútorného kútika oka, pričom na objeme linky postupne uberajte. Posledným krokom k perfektnému dymovému líčeniu je zvýraznenie rias. Najlepšie urobíte, keď zvolíte tmavočiernu maskaru, ktorá dodá vašim riasam objem. Potom už zostáva len vybrať nejaký pekný kúsok z vašej skrine a predviesť váš dokonalý vzhľad vybranému publiku.