Najčastejšie chyby pri líčení

05.01.2010 19:25
 Image  

Líčenie je jedna veľká hra. Môžeme skúšať nové a nové kombinácie, experimentovať, navzájom miešať farby, tu ubrať, tam pridať, vytvarovať si štíhlejšiu tvár alebo naopak zaguľatiť líčka. Ale aj tie z nás, čo sa líčia rady a pravidelne, sa často dopúšťajú chýb, za aké by nás profesionálni vizážisti nechali po škole.

Opálená neopálená

Snažiť sa za každú cenu vyzerať opálená, keď zvyšok tela oproti tvári svieti belosťou? Zabudnite na make upy, ktoré sú o niekoľko odtieňov tmavšie než aktuálny odtieň vašej pokožky. Rovnako smiešne vyzerajú pokusy dosiahnuť look porcelánovej bábiky, ak má vaša pokožka tmavší, olivový podtón.

Rada: Vždy si vyberajte mejkap podľa typu a odtieňu vašej pleti. Pri kúpe ho neskúšajte na chrbte ruky, ale na línii brady, kde je najviditeľnejší. Len tak bude pokožka vyzerať prirodzene.

Ignorovanie obočia

Obočie je jednou z najvýraznejších častí tváre a ak je krásne vyformované, odvedie pozornosť aj od väčších chybičiek krásy. Nenechajte sa presvedčiť, že na ňom pri líčení nezáleží a venujte mu dostatočnú pozornosť. A to tak pri jeho úprave, ako aj pri dopĺňaní farby. Miesto tvrdých ceruziek vyskúšajte práškové farby na obočie alebo očný tieň identický s farbou vašich vlasov.

Rada: Najprv obočie vyčešte kefkou, potom medzery medzi chĺpkami vyplňte farbou. Pri líčení sa oplatí investovať do šikmého plochého štetca, ktorý je naň najvhodnejší. Neposlušné obočie môžete uhladiť kvapkou gélu alebo špeciálnou gélovou maskarou na obočie.

Priveľa lesku

Lesklé ústa sú sexi, aspoň tak ich vnímame. Ale ak to preženiete a perám doprajete viac vrstiev, než dve, ľahko sa stane, že budete vyzerať ako prezretá kolagénová kráľovná. V prípade leskov určite platí, že kvantita nesmie prevyšovať kvalitu, a preto investujte do ľahkých, nelepivých konzistencií s dlhodobým efektom, najlepšie v neutrálnych farbách.

Rada: Prv, než si nanesiete vrstvu lesku, uistite sa, že sú vaše pery v dokonalom stave a bez šupiniek odumretej kože. Môžete si dopomôcť buď peelingom určeným vyslovene na mäkkú pokožku pier alebo skúsiť jemné prekrvenie pomocou zubnej kefky. Pred ich líčením doprajte perám vrstvičku hojivého balzamu.

 Image  

Nech všetko ladí

Spomeňte si na všetky tie svadby a promócie, na ktoré ste boli pozvané. Aj vám sa zdá, že dámy, čo sa nechali líčiť u kozmetičiek bez vizážistického kurzu, vyzerajú všetky rovnako? Ružové očné tiene, ružové ústa, ružové líčka, prípadne fialové tiene, svetlofialové perleťové pery a bodka v podobe svetlooranžových líc. Hrôza. Pôsobiť harmonicky ešte neznamená, že musíte byť zladená v jednej farbe od hlavy k pätám, tobôž od očí k ústam.

Rada: Stále platí, čím výraznejšie oči, tým jemnejšie nalíčené pery a naopak. Ak používate červený rúž, stráňte sa farebných líc, ak máte rady výrazné dymové líčenie, pretrite pery len neutrálnym rúžom alebo leskom.

 

Mušie nožičky

Dramatický efekt mihalníc je sexi, ale dramatický neznamená automaticky muší. Zlepené, tvrdé, čudne vytvarované. Presne také mihalnice dosiahnete, ak použijete niekoľko vrstiev vysušenej maskary alebo necháte medzi nánosmi každú vrstvu zaschnúť.

Rada: Klieštiky na mihalnice, hrebienok na mihalnice a kvalitná maskara s vhodnou kefôčkou sa postarajú, aby vaše žmurkanie spôsobilo poriadny vietor – v tom najlepšom zmysle slova.