Minerálna kozmetika

23.07.2010 19:57

Kozmetické firmy dnes ponúkajú širokú škálu minerálnych kozmetických prípravkov: púdre, farby na líca, očné tiene, no najpopulárnejší je stále minerálny make up. 

Čo je to minerálna kozmetika?


Prípravky minerálnej kozmetiky tvorí veľmi jemný prášok zložený z minerálov nazachádzajúcich sa v zemi, ako sú napríklad sľuda a zinok. Konzistencia je taká ľahká, že minerálny make up nezaťažuje pokožku ako klasické púdre a podkladové krémy. Vďaka zloženiu má naviac priaznivý vplyv na stav pokožky. 
Hovorí sa, že dobrá minerálna kozmetika je taká čistá a ľahká, že s ňou môžete pokojne aj spať. My vám však samozrejme odporúčame kompletné odlíčenie.

mineral


Minerálna kozmetika nesmie obsahovať:

-chemické konzervačné látky
-talc (mastenec)
-oleje 
-vonné esencie


A čo slnečný filter?

Výrobcovia ubezpečujú, že je to kozmetika bez obsahu chemických látok, a preto je namieste otázka, čo so slnečným filtrom. Na trhu je dostupný make up z prírodným UVA a UVB filtrom.


Aplikácia
Minerálny mejkap je hodvábny prášok v malej krabičke. Pred nanášaním ňou jemne potraste, cez dierky na vrchnáku vysypte trošku prášku a pomocou priloženého štetca ho krúživými pohybmi naneste na tvár. Postup opakujte, kým nezískate požadovaný efekt.  

Má také krycie schopnosti ako tradičný krémový make up?

Záleží na značke, no nanesením viacerých vrstiev možno zamaskovať všetky nedokonalosti pokožky: ekzém, popraskané žilky, akné. Je dôležité poznamenať, že dve vrstvy minerálneho mejkapu nie sú to isté ako dve vrstvy tradičného podkladu. Kvalitná minerálna kozmetika dodáva pokožke prirodzenejší vzhľad.

Trvácnosť
Trvácnosť tejto kozmetiky sa od bežných prípravkov nelíši, je dokonca vyššia než pri bežnom mejkape. Pod vplyvom tepla či potu make up po tvári nesteká. 

Čo s problémovou pokožkou?

Minerálne kozmetické prípravky majú priaznivé účinky na problémovú pleť (aknózna, citlivá, suchá alebo mastná). Je to vďaka obsahu zinku, ktorý má zmierňujúce účinky pri zápaloch.  

Zakryje minerálny mejkap vrásky?

Tradičný mejkap sa usádza vo vráskach, čím ich vlastne ešte viac zvýrazňuje. Minerálny mejkap má krémovo-hodvábnu konzistenciu, ktorá sa bez problémov vpije do pokožky bez toho, aby sa zadržiavala v jej záhyboch. 

Naša rada:
Štetec, ktorým prípravok na pleť nanášate, pravidelne čistite, najlepšie čistiacim gélom na tvár alebo jemným mydlom. Mydlenie a oplachovanie opakujte dovtedy, kým voda nie je čistá. Nakoniec prebytočnú vodu vyžmýkajte a nechajte vyschnúť, pričom štetinky na štetci rozčešete prstami.