Hriechy proti kráse

05.01.2010 19:10

 

 Image  

Odstráňte zlozvyky, ktoré ničia vašu krásu, neprospievajú vám a škodia vašemu vzhľadu. Darujte si vylepšenú image ako novoročné predsavzatie. Ja to ľahšie ako prestať fajčiť.

Nezaspávajte nalíčená

I keď budete naozaj unavená, nikdy nezabúdajte na pleťové mlieko a vodu. Ide o 5 minút, ktoré svojej pleti venujete a docielite tak to, že sa vám nevytvoria predčasné vrásky, ale hlavne sa vám nezanesú póry. Neodlíčená pleť rýchlejšie stráca pružnosť. Preventívne si pripravte prípravky – odličovacie obrúsky.

Nespite na tvári

Skúste spať na chrbte. Pleti škodí, keď spíte na boku, alebo dokonca na bruchu a tvár si krčíte. Zbytočne tak vznikajú vrásky, ktoré kozmetika neodstráni. Naviac prospejete aj svojej chrbtici. Dá sa to naučiť.

Nepreháňajte peeling tváre

naozaj stačí dôkladné čistenie raz za dva týždne. Časté používanie peelingu pleť oslabuje a tá sa stáva bezbranná proti UV žiareniu, je krehkejšia a vysušená so sklonom k olupovaniu.

 Image  

Nezabúdajte na krém

Nenechávajte tvár bez kvalitného krému celý deň. Pleti vyhovuje denná aj nočná starostlivosť a ak dochádza k absencii ochranného prípravku, pleť trpí. Ráno dodajte pleti výživnú a ochrannú dávku krému, v ktorej je obsiahnutá dávka vitamínov a minerálov vrátane UV ochrany. Na druhej strane preťažovanie kozmetickými prípravkami škodí tiež.

Neolizujte si pery

Pocit suchých pier núti k olizovaniu, ale pery sa tým ešte viac vysušia. Zlozvyk zameňte používaním výživného balzamu s ochrannými a hydratačnými účinkami. Oboje prospeje viac ako váš jazyk.

Nedotýkajte sa tváre

Ruky nepatria do vlasov a na tvár. Keď si kompenzujete vnútorné napätie a triete si spánky, koreň nosu, alebo bradu, neprospievate pleti. Dokonca stačí keď si často opierate tvár o ruky, zanášate si tým póry. Naozaj nebezpečné je, že si takto prenášate baktérie na tvár. V prípade ak máte akné, celý stav ešte zhoršujete.

Vytláčanie vriedkov

Toto je naozaj zásadná chyba, radšej si ošetrite vriedky krémom s kortizónom, ktorý je voľne predajný v lekárni, a ktorý dočasne znižuje začervenanie a opuch. Použite krycí prípravok, ktorý obsahuje zložky pre potlačenie akné napr. kyselinu salicylovú.

Nemračte sa! Radšej majte vrásky smiechu, tie vyzerajú omnoho príťažlivejšie ako zachmúrená tvár.