Chyby pri líčení

15.02.2011 21:06

licenie2

 

 

 

 

 

 

Líčenie je úžasný nástroj. Pomôže vylepšiť váš vzhľad, ale len keď je správne prevedené. Cieľom nemá byť, aby ste vyzerali strojene ako maska. Pozrime sa na všeobecné chyby, ktorých sa občas dopúšťame:

 1. Používate príliš mnoho, alebo príliš málo líčidiel

  • Líčenie musí zodpovedať cieľu, kam idete a dennej dobe. To, čo vyzerá perfektne na večernom raute, môže na nákupoch alebo vo fitness vyzerať hrozne. Keď sa opakovane dopúšťate chyby, že sa maľujete príliš, vzbudzujete dojem, že sa veľmi snažíte, ale vynaložené úsilie neprináša adekvátny efekt. Na deň voľte čo najprirodzenejšie líčenie.
  • Zo strachu, aby nevyzerali príliš umelo, niektoré ženy na líčenie radšej zabúdajú. Mali by ste používať minimálne hydratačný krém, korekčnú tyčinku na oblasť pod očami, mali by ste si vytočiť mihalnice a naniesť trochu rúžu alebo lesku na pery.

2. Zostávate pri rovnakých farbách, výrobkoch a technikách

  • Používate stále tie isté očné tiene, lícenku a rúž ako pri vašom prvom líčení? Rovnako, ako venujete pozornosť najnovším trendom v obliekaní, musíte byť informovaná aj o aktuálnych novinkách v líčení. To však neznamená, že kozmetické výrobky musíte po každej sezóne všetky vyhodiť.

3. Používanie nevhodného make-upu

  • Môžete ovládať správnu techniku, pokiaľ ide o aplikáciu make-upu, ale ak nepoužívate odtieň zodpovedajúci farbe vašej pleti, budú výsledky dosť slabé. Pri výbere vhodného make-upu je najlepšie vyskúšať tri odtiene. Jeden, ktorý sa najviac podobá prirodzenej farbe vašej pleti, druhý o tón tmavší a ten posledný o tón svetlejší. Vyberte si ten, ktorý sa najlepšie rozotiera a ktorý najlepšie splynie s pokožkou.

4. Nadmerné vytrhávanie obočia

  • Keď je obočie perfektne vytrhané, môže zväčšiť vaše oči a umocniť celý váš vzhľad. Ak si neviete vytrhať obočie sama, potom je lepšie zveriť sa do rúk odborníka. Čím sme staršie, tým viac nám obočie redne. Mohlo by sa teda stať, že keď si obočie vytrháte do príliš tenkého tvaru, už vám nikdy nedorastie a nebude také, ako kedysi. Sledujte prirodzené vyklenutie obočia a vytrhajte všetko, čo je navyše, čo je nad a pod nadočnicovým oblúkom.

5. Používanie celej farebnej palety očných tieňov

  • Keď vidíte toľko krásnych farieb líčidiel vo svojej kozmetickej taštičke, máte tendenciu použiť ich všetky! Odporúča sa však, aby ste naraz použili najviac tri odtiene.

6. Pozornosť venujete tvári

  • Existuje len tenká deliaca čiara medzi optimálnym zvýraznením určitých proporcií a prehnaným líčením. Napríklad, keď nechcete príliš zvýrazňovať pery, neznamená to, že ich necháte nenamaľované. Jediné, čo v takom prípade musíte urobiť, je použiť trochu balzamu alebo lesku na pery.

7. Zväčšenie pier pomocou rúžu alebo kontúrovacej ceruzky

  • Väčšine žien sa nedarí vykresliť perfektnú líniu, keď chce zdôrazniť kontúry svojich pier o jeden alebo aj dva milimetre od normálneho obrysu. To je treba najprv starostlivo doma natrénovať, než takto nalíčená vyrazíte do ulíc.
  • Ďalšou chybou je použitie rúžu alebo lesku a až potom kontúrovacej ceruzky. Opačný postup je správny.

Ak sa dokážete vyhnúť uvedeným chybám, líčenie vám pomôže byť krajšou a cítiť sa lepšie.